2011. szeptember 18., vasárnap

Egyszerű és olcsó

Egyszerű, finom, nálunk nagyon szeretik
Ez a petrezselymes tészta
Ezt a nagyon fincsi ételt kétféle módon szoktam készíteni.
Most egy könnyebb, akár bizonyos diétákhoz is ajánlott változatot osztok meg Veletek.
Első alkalommal mikor elkészítettem ezt az ételt a petrezselyem hallatán a gyerekek igen csak idegenkedtek a gondolattól, hogy ezt kapnak vacsira.
Na de a végén nagy volt a siker, azóta ha kevés az időm egyik mentő ötletként húzom elő abból a képzeletbeli tarsolyból.
Hozzávalók 4 személyre:
·       3 nagy csomag petrezselyem
·       25 dkg tészta
·       5 nagy gerezd fokhagyma
·       3 evőkanál olíva olaj vagy vaj
·       1,5 dl asztali fehérbor
·       só, bors


A tészta főzéséhez felforralok egy nagy lábasban vizet, amibe két teáskanálnyi sót teszek. Amíg fő a tészta, (Fontos a főzési idő betartása, picit roppanjon, miután leszűröm, nem mosom le és nem olajozom.) elkészítem a rávaló öntetet.
A petrezselymet megmosom, finomra vágom, majd három evőkanálnyi olajon vagy vajon megfonnyasztom. Ráreszelem a fokhagymát felöntöm a borral, sózom  és borsozom, egyet forr hozzákeverem a tésztát. Parmezánnal megszórva tálalom.
Ez a tészta köretként is nagyon jól üzemel egy szelet natúr csirkemellel vagy tengeri hallal.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése